Iernut Teste IQ

Teste Iq

Istoria testelor IQ
Testele IQ, numite şi scala lui Simon-Binet, după numele celor doi oameni de ştiinţă care au colaborat la crearea lor, cuprindeau iniţial urmarea unor comenzi, copiere, numire de obiecte, clasificare, etc. Testele IQ reprezintă o raţie a unei vârste mentale corespunzătoare unei vârste cronologice, cu media 100. Binet a ţinut să menţioneze de-asemenea că testele IQ nu măsoară inteligenţa, deoarece inteligenţa nu poate fi exprimată printr-un număr şi nu poate fi măsurată în acelaşi fel cum se măsoară o suprafaţă. Goddard a clasificat oamenii în normali, idioţi şi imbecili. Spre deosebire de Binet, Goddard a considerat inteligenţa ca ceva innăscut, genetic şi care poate fi măsurat. Drept rezultat al punctului său de vedere asupra inteligenţei şi societăţii, Goddard a făcut „descoperirea” că toţi imigranţii, mai puţin cei proveniţi din nordul Europei aveau o inteligenţă scăzută. Drept urmare, în 1920, în Statele Unite s-au impus legi stricte împotriva imigranţilor.

Teste dragoste
Atragi femeile? (M)
Atragi bărbaţii? (F)
Ce fel de cuplu formaţi?
Test gelozie
Test fidelitate
Ai spirit de familie?
Cum este partenerul tău ideal?
Teste logică
Test logică
Logică matematică
Super test
Test inteligenţă I
Test inteligenţă II
Înmulţire literală
Adunare literală
Teste Iq
Test IQ (1)
Test IQ (2)
Test IQ (3)
Test IQ (4)
Test IQ (5)
Test IQ (6)
Test IQ (7)

Alte teste care îţi permit să-ţi verifici rapid isteţimea şi atenţia. Dacă crezi că şti rezolvarea scri-o pe Forum şi vei afla dacă ai găsit soluţia ideală. Baftă!

1. O femeie se duce la un hotel din Austria, ia o cameră, se duce işi cară bagajele, se-ncuie in cameră, incuie geamuri, uşi şi nu mai iese. După 3 zile camerista, văzând că femeia nu iese, se duce, sparge uşa şi găseşte 2 cadavre. Cine era al 2-lea cadavru ?

2. Adunând o singură linie, restabiliţi egalitatea : 5+5+5=550 .

3. Avem un bunic, doi taţi şi doi copii. Au la dispoziţie trei mere. Cum împart merele in mod egal fără să le taie, rupă....?

4. O femeie se intoarce de la magazin cu sacoşele pline. Verifică a sa căsuţă poştală şi intră in casă. Pe drumul spre bucătărie, ea trece prin sufragerie unde işi vede soţul care se impuşcase. Continuă drumul spre bucătărie, despachetează şi se apucă de făcut cina. Cum a putut face una ca asta?


5. Se cere să se împartă numărul 12 în două părţi astfel încât fiecare parte să fie 7.

6. Un tip intră intr-un bar, şi incepe să urle: "APĂ, APĂ, APĂ!". Barmanul îl vede / aude, ia un topor şi se face că-i dă una. Tipul zice mulţumesc şi pleacă liniştit. Ce avea?

7. Ştiind că un ou costă 1000 lei plus o jumătate de ou, cît costă un ou?

8. Lui Popescu nici prin gând nu-i trecea să folosească toate mijloacele pe care le avea la îndemână ca să lupte împotriva adversarilor tendinţei contra neintroducerii mişcării anti-fumat. Care este poziţia lui Popescu: este pentru sau contra fumatului ?

9. Jocul dubleţilor. Ştiind că trecerea de la un cuvânt cu sens la altul cu sens este permisă doar prin modificarea unei singure litere odată ( de exemplu, din UNU să ajungi la DOI: UNU -> UNI -> ANI -> ARI -> GRI -> GOI -> DOI ) se cere: Dovediţi că IARBA este VERDE şi că MAIMUŢA a condus la OMENIRE, schimbaţi ROZ-ul în ALB, puneţi ROUGE pe OBRAZ şi faceţi să fie VARA FRIG.

10. Substituirea literelor. Subtituiţi literele cu cifre astfel încât următoarele adunări să fie corecte: GERALD + DONALD = ROBERT; FORTY + TEN + TEN = SIXTY; BALON + OVAL = RUGBY .

11. Completaţi următorul şir
urmând logica succesiunii: L M M J _ _ _

12. Vă rugăm scrieţi orice aici: ____ .

13. Desenaţi un pătrat cu 3 linii.


14. Care număr n-ar trebui să facă parte din seria: 1, 19, 8, 5, 145, 127 ?

15. Ce literă n-ar trebui să facă parte din seria: A, Z, B, Y, D, X ?

16. Ce număr urmează in seria: 18, 12, 15, 10, 12, 8 ?

17. Ce număr ar trebui să facă parte din seria: 2, 6, 17, 54, 162 ?

18. Câţi kilometri poate alerga un câine în 3 minute, dacă viteza lui este jumătate din cea a unei maşini care merge cu 40 de kilometri pe ora ?

19. 20 de oameni pot săpa 40 de gropi in 60 de zile, deci în câte zile pot săpa 10 oameni 20 de gropi ?

20. Dacă un tren are 3 minute întârziere si intârzie in continuare câte 3 secunde pe minut, câte minute trebuie să mai meargă pentru a avea întârziere de o oră ?

21. Un motociclist mergând cu 30 de kilometri pe oră se află înaintea unui motociclist care merge în acelaşi sens, cu 50 de kilometri pe oră. Ce distanţă in kilometri se află între cei doi motociclişti, dacă pentru a-l prinde din urmă pe primul, cel de al doilea are nevoie de 15 minute ?

22. Un automobilist parcurge o jumătate de drum cu 30 de kilometri pe oră, iar cealaltă jumătate cu 60 de kilometri pe oră. Dacă întregul drum are 20 de km, câte minute îi trebuie automobilistului pentru a-l parcurge în întregime ?

23. Când face supă, mătuşa Aglaia pune 1 păstaie de fasole la fiecare 2 boabe de mazare. Dacă a pus in supă 300 de boabe de mazăre şi păstăi de fasole, câte dintre ele sunt boabe de mazăre ?

24. Nici un om nu este bun,dar unii oameni nu sunt răi. Atunci:
a) toţi oamenii nu sunt răi
b) nici un om nu este rău
c) toţi oamenii nu sunt buni

25. Sandu şi Ion au jucat împreună la Pronosport iar Sandu a pierdut 68 de lei la două concursuri consecutive, pierzând cu 6 lei mai mult la al doilea concurs decât la primul. Totuşi, la al treilea concurs a pierdut cu 4 lei mai puţin decât Ion. Cât a pierdut Ion la cel de-al doilea concurs?

26. Un snop de banane are cu o treime mai multe banane decât un al doilea snop. Dacă snopul mai mic are cu 3 banane mai puţine decât primul, câte banane are primul snop ?

27. Ce număr este mai mare decât 10 cu cât este mai mic faţă de o jumătate din numărul faţă de care 30 este mai mare cu 10 ?

28. Sandu are o colecţie de timbre de două ori mai valoroasă decât a oricăruia dintre cei trei colegi ai săi. Ştiind că valorile colecţiilor celor trei sunt egale şi că toţi patru şi-au vândut colecţiile, a câta parte din întreaga sumă i-a revenit lui Sandu ? (Răspunsul este în procente).

29. Râul Alb şi Râul Verde au o lungime totală de 850 kilometri, iar Râul Verde este cu 250 kilometri mai scurt decât Râul Alb. Cât de lung este Râul Alb ?

30. Jumătate din banii aflaţi în buzunarele unui copil, plus încă un leu, reprezintă restul de la cumpărături. Dacă el are in buzunar 15 lei, cât este restul ?

31. Câţi metri cubi de pământ sunt într-o groapă de 1 metru lungime, 1 metru lăţime şi 1 metru adâncime?

32. La băi merg 4 fete cu un autocar, fiecare fetiţă are în mână 3 coşuri. În fiecare coş sunt 4 pisici, fiecare pisică are câte 3 pui. Câte picioare sunt pe autocar?