Briose cu portocale

Brioşe cu portocale


De departe cea mai simplă şi rapidă reţetă de muffins. Brioşele ies foarte pufoase şi aromate, oarecum suculente.

Avem nevoie de:

- 220 gr făină
- 100 gr zahăr
- 200 gr suc de portocale
- 115 gr unt topit
- 2 ouă
- 1 praf de copt
- 2 linguri coajă portocală
- 1 lingură coajă de lămâie
- 1 sticluţă de esenţă de portocală
- 1 portocală mare
- puţină scorţisoară

Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Amestecăm într-un vas toate ingredientele mai puţin portocala şi scorţisoara.

Turnăm compoziţia obţinută în formele de brioşe. Să nu faceţi greşeala să le umpleţi prea tare. E de ajuns să umpleţi forma până la jumătate, brioşele vor creşte singure. În fiecare brioşă aşezăm o felie de portocală tăiată în jumătate, pudrăm cu scorţişoară şi dăm la cuptor 12-15 minute.