Brioşe cu portocale | ||||
De departe cea mai simplă şi rapidă reţetă de muffins. Brioşele ies foarte pufoase şi aromate, oarecum suculente. Avem nevoie de: - 220 gr făină - 100 gr zahăr - 200 gr suc de portocale - 115 gr unt topit - 2 ouă - 1 praf de copt - 2 linguri coajă portocală - 1 lingură coajă de lămâie - 1 sticluţă de esenţă de portocală - 1 portocală mare - puţină scorţisoară Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Amestecăm într-un vas toate ingredientele mai puţin portocala şi scorţisoara. Turnăm compoziţia obţinută în formele de brioşe. Să nu faceţi greşeala să le umpleţi prea tare. E de ajuns să umpleţi forma până la jumătate, brioşele vor creşte singure. În fiecare brioşă aşezăm o felie de portocală tăiată în jumătate, pudrăm cu scorţişoară şi dăm la cuptor 12-15 minute. |