Ciorbă de văcuţă cu legume | ||||
Ne sunt trebuincioase: - 700 gr. cărniţă de vita - un ardei gras mare - o ceapă - 300 gr. mazăre verde - o pungă de legume amestec pentru ciorbă (recomandare Uncle Statis, amestec de 8 legume, pentru că au multă ţelină, morcov, fasole păstăi, mazare, vinete, roşie) - doi cartofi mari tăiaţi cubulete - o legătură de pătrunjel - 400 ml de bulion - sare, piper, vegeta etc Tăiem carnea bucăţele şi o punem la fiert în aproximativ 4l de apă cu sare. Să spumaţi tot timpul, de cum începe să fiarbă, pentru că vita în special, face multă spumă. Când carnea e fiartă pe jumătate, adăugăm toate legumele, mărunţite şi lăsăm să fiarbă, acoperite. Se spumează dacă e necesar, doar nu ne dorim o ciorbă tulbure, nu? La ultimele clocote se pune bulionul şi legătura de pătrunjel tocată mărunt şi gata ciorba. E foarte bună şi mai ales e plină de vitamine. Se poate servi cu smântână. |