Ciorba de vacuta cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume


Ne sunt trebuincioase:

- 700 gr. cărniţă de vita
- un ardei gras mare
- o ceapă
- 300 gr. mazăre verde
- o pungă de legume amestec pentru ciorbă (recomandare Uncle Statis, amestec de 8 legume, pentru că au multă ţelină, morcov, fasole păstăi, mazare, vinete, roşie)
- doi cartofi mari tăiaţi cubulete
- o legătură de pătrunjel
- 400 ml de bulion
- sare, piper, vegeta etc

Tăiem carnea bucăţele şi o punem la fiert în aproximativ 4l de apă cu sare. Să spumaţi tot timpul, de cum începe să fiarbă, pentru că vita în special, face multă spumă. Când carnea e fiartă pe jumătate, adăugăm toate legumele, mărunţite şi lăsăm să fiarbă, acoperite. Se spumează dacă e necesar, doar nu ne dorim o ciorbă tulbure, nu? La ultimele clocote se pune bulionul şi legătura de pătrunjel tocată mărunt şi gata ciorba.

E foarte bună şi mai ales e plină de vitamine. Se poate servi cu smântână.