Crispy Strips

Crispy Strips


Ştim cu toţii că reţeta Colonelului e secretă şi că orice Crispy Strips făcute acasă nu vor fi identice cu cele de la KFC, dar mai stim şi că ce-i în mână nu-i minciună, că o reţetă făcută în casă rămâne o reţetă în care ştii tot ce pui, nu te temi de atâtea E-uri şi nebunii, ştii în ce condiţii o găteşti etc. Secretul stă în marinarea cărnii şi mai apoi în prăjitul efectiv.

Ingrediente:

- 2 bucăţi mari de piept de pui
- 3 ouă
- 2 căni de fulgi de porumb aurii
- 2 linguri de amidon

Pentru marinarea cărnii:

- o cană de lapte
- 2 linguri de praf de usturoi
- 2 linguri de chilli iute (o lingură dacă nu vă plac atât de picante)
- o lingură de paprika
- o lingură de piper

În primul rând, amestecaţi toate ingredientele pentru marinata, tăiaţi carnea fâşii pe lung şi lăsaţi-o la marinat peste noapte. Poţi folosii o pungă cu fermoar, pe care o ţii neapărat la frigider.

Când carnea e gata de marinat, se face un sos din ouăle bătute, 1/2 cană de fulgi şi amidon, se condimentează cu puţină sare şi piper, în funcţie de cât le doriţi de picante. Ideea e că sosul trebuie să fie destul de gros, pentru ca fulgii de porumb să se prindă cât mai bine. Dati carnea întâi prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuiesc bine mărunţiţi). Crisy Strips se prăjesc în baie de ulei, în tigaie adâncă, tuci sau friteuză.

Poftă mare să aveţi!