Pizza Hawaii

Pizza Hawaii


Ingrediente pentru blat:

- 1 cană de făină (în jur de 200-220 gr)
- 1 cub de drojdie proaspătă
- 1/2 cană cu apă călduţă, pentru drojdie
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare

Ingrediente pentru toping:

- 1/2 conservă de ananas
- 1/2 mango
- sos de tomate
- pastramă de pui/porc (sau piept de pui)
- mozarella
- busuioc
- oregano

Se pune drojdia la înmuiat în apă rece şi o lăsăm puţin până creşte, circa 5-10 minute. Amestecăm apoi toate ingredientele, punem puţină apă fierbinte, pentru că se cere şi o frământăm ca un aluat elastic. Pe masa tapetată cu făină, întindem aluatul şi apoi îl punem în tava de pizza. Tava fiind teflonată, nu mai punem nimic pe ea. Dacă însă nu e teflonată, trebuie unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

Ungem blatul cu sos de tomate, punem bucăţile de ananas şi mango (mango curăţat de coajă şi sâmbure), punem ierburile aromatice, apoi mozarella alternată cu pastramă şi aromăm din nou.

Dăm pizza Hawaii la cuptorul preîncălzit, la 180-200 grade, circa 20-30 minute. E pe încercate şi în funcţie de cât de crocantă / prăjită vă place.