Salata cu tortellini

Salată cu tortellini


Ingrediente:

- 1 pachet de tortellini (cu orice fel de umplutură)
- 1/2 salată iceberg
- 2 roşii
- 2 castraveţi proaspeţi
- 1 castravete murat
- câteva felii de şuncă slabă
- 1 mini cutie de porumb (Bonduelle)
- 1 iaurt degresat
- ierburi de Provance
- mărar proaspăt tocat.

Reţeta sună cam aşa: fierbem tortellini în apă clocotind, punem o priză de sare şi 2-3 picuri ulei de măsline. Nu puneţi sarea de la început, pentru că alterează gustul pastelor. Îi fierbem după timpul indicat pe ambalaj. Pentru a rămâne al dente, îi putem scoate chiar cu 1 minut mai repede. În România e moda pastelor fierte până se fac terci, dar noi ştim ca nu asta e metoda, nu?

Tăiem salata, mărunţim legumele şi sunca. Facem un dressing din iaurt şi ierburi provensale. Dacă doriţi, puteţi să puneţi şi sare. Turnăm dressingul de iaurt peste salată, omogenizăm, punem mărar tocat şi gata. Pofta mare!