Shaorma

Shaorma


Pentru lipii avem nevoie de:

- 500 gr făină
- 200 ml apă călduţă
- 1 plic de drojdie uscată
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr

În apa călduţă se amestecă zahărul, sarea şi drojdia, până când se omogenizează. Apoi înglobăm şi făina. Se frământă un aluat suplu şi elastic, care se lasă la crescut 30 de minute la căldurică. Din acest aluat rupem câte o biluţă, pe care o întindem bine pe o planşetă cu făină, cât de subţire cu putinţă. Lipiile se coc în tava de teflon, fără pic de ulei sau grăsime. Se coc pe ambele părţi, însă aveţi grijă că se fac repede şi se poate să le ardeţi. Din aluat se obţin circa 9-10 lipii.

Apoi pentru a umple shaorma, avem nevoie de:

- pulpe de pui dezosate
- cartofi
- varză albă proaspătă
- castraveciori muraţi
- maioneza
- ketchup

Pulpele se condimentează bine şi se fac la grătar, apoi se taie în bucăţele. Cartofii se prăjesc în ulei (tipicii cartofi prajiţi), varza se toacă şi se amestecă cu mărar şi o linguriţă de suc de lămâie şi sare, castraveciorii muraţi se taie felii subţiri. În fiecare lipie punem cărniţă, peste cartofii prăjiţi şi sub forma asta se bagă la microunde 1 minut. Apoi peste punem linguri de maioneză, castraveţii, varză, ketchupul şi rulăm shaorma. Se poate înveli în folie de aluminiu.