Tarta cu carne si ciuperci

Tartă cu carne şi ciuperci


Ingrediente pentru aluat:

- 250 gr de făină (o cană)
- 125 gr unt rece
- 1 ou
- 2 linguri de apă rece
- 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

- 300 gr carne de pui (un piept mare)
- 200 gr ciuperci (o conservă)
- 1 fir de cârnat afumat
- 2 cepe mici
- 200 gr caşcaval ras (am folosit afumat)
- 1 cutie de smântână
- condimente

Pentru aluat se amestecă toate ingredientele, până se formează o compoziţie omogenă, care se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire. Nu uitaţi să lucraţi cu faina. Se tapetează o tavă cu unt şi cu făină, se aşează foaia de aluat în ea, se înţeapă cu furculiţa. Tocăm cărniţa şi cepele apoi le amestecăm cu condimentele.

Şi apoi treaba devine simplă, peste aluat se pune carnea amestecată cu ceapă, apoi ciupercuţele (tocate cu blenderul spre exemplu). Se taie cârnăciorii în feliuţe subţiri şi se aşează peste ciuperci. Ouăle le batem ca pentru omletă şi le amestecăm cu paharul de smântână.Peste cârnăciori se pune caşcavalul ras, apoi oul şi smântâna şi se dă la cuptor circa o oră. Poftă bună!