Televizoarele cu plasma interzise in UE

Televizoarele cu plasmă interzise în UE


Televizoarele cu plasmă vor deveni următoarele victime ale luptei contra schimbărilor climaterice. Mari consumatoare de energie, este de aşteptat ca acestea să fie interzise, conform unei noi legislaţii ce este pregătită de UE pentru această primăvară, scrie Daily Mail.

Ecranele cu plasmă au fost numite 4x4 ale caselor din cauza consumului lor de energie, de până la patru ori mai mare decât al unui televizor normal. Acestea vor fi eliminate treptat, urmând exemplul tradiţionalului bec incandescent de 100W. Mutarea face parte dintr-un plan concentrat de reducere a consumului electric în case eliminând pe rând aparatele mari consumatoare, pentru a le înlocui cu alternative mai eficiente.

Familiile au acum de trei ori mai multe aparate electrice decât acum o generaţie şi cantitatea de energie consumată a crescut de peste două ori.

Totuşi, ecranele plate LCD, ce devin şi ele din ce în ce mai populare, sunt mult mai eficiente energetic decât plasmele, un TV de 42 de inch consumând chiar mai puţin decât un televizor clasic mult mai mic.

Noile reglementări vor duce la eliminarea treptată a celor mai ineficiente energetic plasme, probabil cele mai mari dintre ele. Măsura este posibil să nu afecteze toate produsele în masă, restul vor purta etichete pentru a se distinge între cele mai bune şi cele mai ineficiente din acest punct de vedere.