Metode de imbunatatire a vietii sexuale

Metode de imbunatatire a vietii sexuale


Activitatea sexuala a fost numita de catre chinezi, "fantana tineretii" si asta pentru ca sexul creste nivelul substantelor responsabile de longevitate, printre care: endorfina, DHEA si hormonul de crestere, in timp ce scade nivelul hormonilor responsabili de stres si care scurteaza durata vietii. Din pacate, multi oameni nu stiu de aceste beneficii ale sexului.

Viagra naturala pentru barbati
Inainte de varsta de 50 ani, nivelul hormonilor incepe sa scada la barbati, rezultatul fiind o dorinta de sex scazuta, la care se adauga slabele performante in pat. Odata cu varsta, multi barbati se confrunta cu probleme ale sistemului circulator ceea ce afecteaza circulatia sangelui la nivelul penisului. Acesti factori contribuie la dezvoltarea disfunctiei erectile, cel mai deranjant aspect al imbatranirii pentru majoritatea barbatilor. In cazul barbatilor, activitatea fizica, fitnessul pot creste nivelul de testosteron si imbunatati increderea de sine. Alte solutii sunt: reducerea stresului pe cat posibil, somnul suficient si o dieta bogata in zinc care se poate gasi in fasole si legume, orez maro, arahide, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, germeni de grau.

Traiasca libidoul feminin
Odata instalat procesul de imbatranire, femeile incep sa experimenteze o usoara scadere a apetitului sexual, fapt datorat declinului de hormoni estrogeni si testosteron. Alti factori care diminueaza dorinta sexuala in randul femeilor sunt: nasterea, stresul, depresiile, oboseala, relatiile conflictuale, debutul menopauzei, parere proasta despre propria persoana si incapacitatea de a ajunge la orgasm.
Cateva din elementele esentiale in restaurarea libidoului in randul femeilor ar fi: contactul pe baza sentimentelor cu partenerul de viata si faptul de a se simti dorita.

Tehnici pentru cresterea libidoului

1. Alimentatia
Printre alimentele care stimuleaza energia organismului amintim: usturoi, ceapa, praz, arpagic, ghimbir, scortisoara, chimen dulce, anason verde, curcuma, piper rosu, piper negru si hrean.
Pestele marin si pestele de apa rece printre care: somonul, sardinele si crustaceele pot contribui la cresterea libidoului prin imbunatatirea globala a sanatatii sexuale datorita concentratiei mare de acizi grasi esentiali omega

2. Remediul reinvierii dorintei
Supa de pui din carne fiarta impreuna cu piper rosu, curcuma, ceapa, praz, arpagic si ghimbir. Mananca cel putin un castron pe zi pentru a reinvia dorinta sexuala.

3. Reaprinde flacara romantismului
Intrand in secolul vitezei, putine cupluri mai au timp pentru mesele de seara romantice. Surprinde-ti partenerul cu o cina la lumina lumanarilor cu un pahar de vin cald (atentie, consumul excesiv poate duce la impotenta temporara). Romantismul are un impact puternic asupra sentimentelor unei persoane si poate creste instantaneu dorinta sexuala.

4. Exercitii fizice
Activitatea fizica a fost dovedita din punct de vedere clinic ca solutie pentru sanatatea sexuala. 30 min de mers pe jos in fiecare zi, de jogging si alte exercitii pot contribui la imbunatatirea apetitului sexual. De asemenea exercitiile Kegel, pot ajuta la intarirea muschilor pelvieni, la prevenirea problemelor de prostata in cazul barbatilor si la incontinenta in cazul femeilor.