Pastreaza-ti sanatatea inimii

Pastreaza-ti sanatatea inimii


Bolile de inima afecteaza atat femeile cat si barbatii si se afla printre primele cauze de deces la nivel mondial. Daca acest lucru ti se pare ingrijorator, este cazul sa incepi o dieta potrivita pentru a-ti pastra inima intr-o stare perfecta de functionare. Poate la inceput o sa ti se para ca ai multe de invatat, dar nu trebuie sa faci aceste schimbari in dieta ta dintr-o data. Trebuie sa iei lucrurile pe rand, pas cu pas si vei vedea ca odata cu trecerea timpului, aceste mici schimbari iti vor fi de mare ajutor in sanatatea inimii tale.

Dieta pentru sanatatea inimii tale presupune:
- multe fructe, legume, cereale integrale si alimente bogate in fibre
- alege acele alimente sarace in grasimi saturate si colesterol
- limiteaza sarea si prajelile, mancarurile fast-food
- pastreaza-ti greutatea, echilibrand activitatea fizica cu aportul de calorii
- mananca mai multe alimente bogate in acizi grasi Omega 3, cum ar fi pestele

De asemenea, din orice dieta nu trebuie sa lipseasca proteinele (oua, branza, peste), apa, carbohidratii (paine, cartofi, cereale), fibre, grasimi necesare pentru a produce energie (alune), vitamine, minerale.
Pentru o inima sanatoasa este bine sa elimini pentru totdeauna din alimentatia ta mancarurile grase nesanatoase care cresc riscul cresterii nivelului de colesterol. Un nivel crescut de colestrol in sange creste riscul aparitiei aterosclerozei, care poate duce la o boala arteriala coronariana si chiar la atac de cord.

Cum te ajuta dieta pentru o inima sanatoasa?
- scade tensiunea arteriala
- scade colesterolul
- iti menti greutatea
- controlezi sau previi diabetul
- iti imbunatatesti starea ta generala

Aceasta dieta nu se recomanda doar in cazul persoanelor care sufera de afectiuni ale inimii, ea este benefica pentru oricine pentru ca daca inveti sa ai obiceiuri alimentare sanatoase, poti preveni cu usurinta bolile de inima care in timp vor putea aparea.